Media-aandacht voor internet verslaving

Januari 2009 brachten wij, ISOC Belgium, de eerste maal het fenomeen internet verslaving in de aandacht van het grotere publiek. Een interview met de Gazet van Antwerpen heeft gezorgd dat dit thema bespreekbaar werd in België. Snel werd het overgenomen door andere media. VT4 jeugdjournaal heeft 2 januari 2009 een korte reportage gemaakt waarin ISOC Belgium ook even toelichting kon geven.

Februari 2010 kregen we opnieuw aandacht voor het thema. Het VRT programma koppen wou er een reportage over brengen met getuigenissen van een aantal jongeren. Om het geheel te kaderen werd onze voorzitter gevraagd een interview toe te staan waarin hij een aantal aspecten en cijfers zou toelichten. Dinsdagmiddag werd het interview opgenomen in de burelen van de VRT, al bij al zo'n goed uur camerawerk en uiteraard de noodzakelijke uitleg.

Een paar uur voor de uitzending kregen we het bericht dat al die moeite een maat voor niets was. Er zou niet genoeg tijd beschikbaar zijn om het interview in de uitzending te brengen. Toch wel spijtig, temeer er toch heel wat interessante informatie werd verstrekt. Conclusie van het verhaal : ISOC Belgium zal geen interviews meer toestaan als het niet vooraf formeel weet dat ze uitgezonden worden. Al bij al werd er met de voorbereidende werkzaamheden zowat anderhalve dag vrijgemaakt, wetende dat ISOC Belgium geen enkele subsidie noch sponsoring krijgt, is dit op zich een vrij zware inspanning om aan het einde van het verhaal in de vergetelheid te belanden.


vt4 jeugdjournaal Januari 2009

 

Internet Society (ISOC) Belgium vzw-asbl - Tel:+32  9 329 39 16 -  RPR : 0875.696.796