Internet Research Task Force (IRTF)

 

De onderzoeksgroepen werken aan onderdelen die gerelateerd zijn aan internetprotocollen, toepassingen, architectuur en technologie. Onderzoeksgroepen veronderstellen een lidmaatschap voor langere termijn (in verhouding met de levensduur van de onderzoeksgroep), vanwege de noodzaak tot samenwerkingen teamwork in het verkennen van onderzoeksonderwerpen. Deelname is voor individuen.

De IRTF wordt gestuurd door de voorzitter van IRTF in samenspraak met de Internet Research Steering Group (IRSG). Onder de leden van IRSG bevinden zich de voorzitter van IRTF, de voorzitters van de verschillende onderzoeksgroepen en mogelijk anderen ("members at large") uit de onderzoeksgemeenschap.

De voorzitter van IRTF wordt benoemd door de Internet Architecture Board (IAB), de voorzitters van de onderzoeksgroepen worden benoemd bij de vorming van die onderzoeksgroepen en de overige IRSG leden worden door de voorzitter van IRTF gekozen samen met de rest van de IRSG en met goedkeuring van de IAB. Naast het beheer van de onderzoeksgroepen, organiseert de IRSG workshops over onderzoeksonderwerpen die van belang zijn voor de evolutie van het internet. Daarnaast zullen er ook meer algemene workshops worden georganiseerd om bijvoorbeeld onderzoeksprioriteiten op internetgebied te stellen. De huidige voorzitter van IRTF is de Nederlander Erik Huizer.

Meer informatie vind je op de IRTF web site - http://www.irtf.org.

 

Terug naar Standaarden.

 

Internet Society (ISOC) Belgium vzw-asbl - Tel:+32  9 329 39 16 -  RPR : 0875.696.796