Internet Architecture Board (IAB)

 

De Internet Architecture Board (IAB) is een technisch advies-orgaan van de Internet Society. Haar taken omvatten onder meer:

  1. Samenstelling IESG: De IAB selecteert de nieuwe voorzitter van IETF en andere kandidaten voor IESG, vanaf een lijst die door het nominatiecommitee van IETF wordt samengesteld.
  2. Architectueel ijkpunt: het IAB geeft het definitieve overzicht van de architectuur voor de protocollen en procedures die voor en op het internet gebruikt worden
  3. Overzicht standaardenproces en beroep: het IAB levert het definitieve overzicht van het proces dat gebruikt wordt om internetstandaarden te ontwerpen. Het IAB dient als een instantie waar men beroep kan aantekenen bij onjuiste toepassing van het standaardenproces.
  4. RFC Series en IANA: het IAB is verantwoordelijk voor eindredactie en publicatie van de RFC-serie, en voor het beheer van de verschillende nummerserietoewijzingen.
  5. Link naar buiten: de IAB handelt als vertegenwoordiger van de belangen van de Internet Society in contacten met een aantal andere organisaties die zich bezig houden met standaarden en andere technische en organisatorische zaken die van belang zijn voor het wereldomvattende internet.
  6. Adviseren van ISOC: de IAB treedt op als een bron van advies en begeleiding richting de Board of Trustees en de Officers van de Internet Society met betrekking tot technische, architecturele, procedurele en (waar van toepassing), beleidszaken aangaande het internet en de faciliterende techologie.

Meer informatie vind je op de IAB website - http://www.iab.org.

 

Terug naar Standaarden.

Internet Society (ISOC) Belgium vzw-asbl - Tel:+32  9 329 39 16 -  RPR : 0875.696.796