23/04/2016 - Phishing blijft ons achtervolgen

Het leek wel alsof de phishing aanvallen geen actueel thema meer waren. Niets is minder waar. Er worden nog steeds massaal phishing emails verstuurd. En ja, nog zijn er mensen die door onwetendheid de foute handeling doen, waardoor ze slachtoffer worden van malafide praktijken

De meest recente gaat om een wellicht bekend incasso bPhishing mail Intrumedrijf Intrum Justitia. Malafide partijen maken gebruik van deze firmanaam om mensen ertoe aan te zetten een bepaald bedrag voor openstaande internet abonnement te betalen. Er wordt gedreigd met gerechtelijke procedures indien men niet betaald en tevens ook nog het downloaden van een zogenaamde factuur via de link http://www.incasso.nl/factuur . Maar deze link is helemaal niet wat u ziet : het gaat om volgende link :

http://oc2.dittmoln.se/catalog/pdf/fatuura?4858

Men ziet duidelijk dat het hier om een heel andere domein naam gaat. En ja die domein naam is nog steeds actief  en behoort toe aan : Shine Data AB , in Alfta - Zweden (een klein dorp in centraal Zweden).

Tot onze grote spijt moeten wij vaststellen dat er nog steeds niets is ondernomen om deze malafide partij af te blokken.


terug

Internet Society (ISOC) Belgium vzw-asbl - Tel:+32  9 329 39 16 -  RPR : 0875.696.796