24/04/2014 - 2de dag NETmundial Sao Paulo - BraziliŽ

Woensdag 23 april werd in Sao Paulo (BraziliŽ) de NETmundial afgetrapt. Een 2 dagen durende samenkomst met als hoofddoelstelling het bespreken en voeren van debatten rond Internet Governance. Enkele maanden terug besliste de Braziliaanse overheid, op aandringen van ICANN's CEO Fadi Chťhadi, om een "alle stakeholders" in de Internet Governance samen te brengen.

Gedurende de eerste halve dag kwamen honderden sprekers aan bod. Elk voor zich een standpunt verdedigend, brachten ze commentaren en bemerkingen op het voorliggend document. Het is duidelijk dat nog heel wat debatten zullen moeten worden gevoerd om een finale versie van het document te kunnen bewerkstelligen.

Tijdens de publiek forum sessies komen heel wat sprekers aan de micro om telkens weer opnieuw te herhalen wat anderen reeds hebben gezegd. Als multistakeholder model betekent dat men zoveel mogelijk sprekers aan de micro laat komen dan zijn we ervan overtuigd dat dit een tijd- en geldverspilling is. Er moet dringend gezocht worden naar een model waarbij een bepaald thema of topic geen 50 keer in 60 minuten wordt herhaald.

Eenieder een stem geven is alles behalve eenvoudig, en we kijken nu al vooruit naar de IGF in Istanbul in September 2014.


terug

Internet Society (ISOC) Belgium vzw-asbl - Tel:+32  9 329 39 16 -  RPR : 0875.696.796